Ditt Eget Hus
 

Pattaya Sports Club

För dig som är medlem i Pattaya Sports Club blir det billigare att spela på dom 21 av det 30-tal närliggande golfbanorna. För ca 500 Sek/pers blir ni medlem i 6 år. Medlemskapet är internationellt, gäller även vid spel på svenska golfbanor.

Pattaya Sports Club startade 1979. Vid den tiden var Pattaya en tyst, avlägsen fiskeby. Bangkokbor kom hit på helgerna för att bada och äta på skaldjursresturangernas utesevrering med den svalkande havsbrisen. Lokalbefolkningen var mestadels fiskare och småhandlare.

Ett antal Vietnamveteraner bosatte sig i Pattaya efter kriget. En av dem, Bill Gilmore, sammankallade alla sportintresserade. Män, kvinnor, thailändare och utlänningar var alla välkomna. Allt för att främja sport och välgörenhet i staden..

Pattaya har vuxit och med staden även klubben som nu har 30.000 medlemmar. Det som startade som golfturnéer har även blivit dagliga golftävlingar, pilkastningsmöten, bowling och softballsträffar samt fiskeutflykter.

Att stödja lokala föreningar och idka välgörenhet är fortfarande det främsta målet. Barn, handikappade och behövande är i fokus. Man gav 09 donationer på 3.9 miljoner baht.

Klubben har en kommitté som väljs årligen. De får inget betalt och betalar samtliga precis som medlemmarna för prisgivna aktiviteter.

Hemsida: www.pattayasports.org
 

Pattaya Sports Club President Herbie Ishinaga

Öppnad: 1979