Eastern Seaboard, Pattaya
Ditt Eget Hus
 

Närhet till allt du behöver och önskar att göra.

Öster om Bangkok, från mynningen av Chao Phraya River, öppnar sig nordöstkusten i en serie vikar och stränder hela vägen fram till den Thai-Kampucheanska gränsen. Många populära utflyktsmål, inklusive Pattaya, Asiens främsta semesterort, ockuperar en kust som karaktäriseras av vikar med palmklädda stränder gömda bakom klippor, oräkneliga fiskorter, underbara öar och stilla vatten.

Här finns gyllengula och nästan öde stränder mil efter mil längs kusten. Turismen är inte lika intensiv här som t ex i Phuket utan här finns chansen att få uppleva det riktiga Thailand. Natursköna områden, nationalparker och tätorter med kultur, förstklassiga golfbanor och shopping lockar. Fisk och skaldjur som fångas här är den mest välsmakande i hela landet och härifrån kommer också ananas och mango samt andra mer ovanliga frukter såsom durian och rambutan.

Platser av intresse inkluderar Bangsaen, huvudstadens närmsta strandort, Bang Phra med det enorma Khao Khiao Open Zoo, Si Racha, med en av världens största zoologiska trädgårdar för tigrar, en fiskeby även känd för sina utsökta fisk- och skaldjursresturanger; Pattaya, en internationell turistort där man hittar golf av världsklass, vattensporter, motorsporter, korallöar, lyxhotell, allsköns shopping och ett minst sagt vibrerande nattliv, Bang Sare med djuphavsfiske av svärdfisk och haj bl a, Rayong's Ban Phe kust- och transitstad för resande till den underbara ön Koh Samet med Thailands vitaste stränder; Chantaburi, med Thailand's största kristna kyrka, Khao Khltchakut och Namtok Phiui nationalpark med härliga vattenfall och lokalt utgrävda safirer till salu, Trat, provinsen som gränsar till Kampuchea, mest känd för Ko Chang Marine National Park som är Thailands tredje största ö.

Thailands östkust är känt för att ha ett av Thailands mest stabila kustklimat året om. Här investerar såväl rika och inflytelserika thailändare som internationella företag. Mark och huspriser har stigit med det dubbla de senaste tre åren. När snabbtågbanan från Bangkok till Pattaya är färdig inom några år räknar man med att intresset (och priserna) för fastigheter stiger ännu kraftigare. Numera finns även seriöst miljötänkande med i bilden vid alla större projekt.
 

Bangkok

Thailands huvudstad- Änglarnas stad.


Pattaya

Vibrerande nattliv och intermationella shower.


Koh Samet

Med Thailands vitaste och kanske bästa stränder. Som att vandra i puder. Azurblått hav och fina korallrev. Fantastiska solnedgångar.