Ditt Eget Hus
 

Priser och kringkostnader


För broschyr och aktuell prislista var vänlig lämna namn och adress via vårt formulär, eller ladda ner prislistan här (PDF 7,16 Mb)

Priser och omkostnader vid köp

Priser i prislistan avser thailändska baht inkl 7% VAT (thailändsk moms). En engångsavgift tillkommer vid upprättande av leasingavtal 10.000 baht (ca 2000 SEK). Leasing/Tomträtt är den bästa formen vid köp av hus i Thailand eftersom icke thailändare för närvarande inte tillåts äga mark. Undantag finns. Avtalet skyddas av thailändsk lagstiftning och tecknas på 30 år med en bunden avgift och rätt till förlängning på 30 år.

Reservationsvillkor
En avgift på 20.000 Sek betalas vid tecknande av reservationskontrakt. Reservationskontraktet är giltigt i 30 dagar om inte annat är överenskommet.

Betalningsvillkor
Vid kontraktskrivning betalas handpenning med 15%. Inom 30 dagar därefter skall resterande del av 50% av köpeskillingen betalas. Då fastigheten är under tak betalas 25% samt de sista 25% när huset är färdigställt.

Köksinredning och vitvaror
Fabrikstillverkad köksinredning av hög kvalitet samt vitvaror bestående av “gasspis med en elplatta och spisfläkt” ingår i köpet. Aircondition och takfläktar AC ingår i vardagsrum. Takfläktar ingår i alla rum.

Möbler
Vid inflyttning får ni hjälp med att köpa möbler. Utbudet av möbler i området är enormt, med hög kvalitet och låga priser.

Inflyttning
Vid inflyttning får ni hjälp med att öppna bankkonto, köpa möbler, teckna leasingavtal m.m.

Taxering
Fastighet i utlandet taxeras normalt som småhus i Sverige. Taxeringsvärdet beräknas schablonmässigt till 50% av köpeskillingen när tomtvärdet inte kan fastställas. Taxeringsvärdet uppräknas med ett index årligen (se RSV 398).

Årlig driftkostnad
Det är betydligt billigare driftskostnad i Thailand jämfört med Sverige. För en villa med 2 sovrum kan årskalkylen se ut enligt följande:
- El & vatten* Hus 6.000 baht, Lägenhet 6.000 baht
- Serviceavgift** Hus 60.000 baht, Lägenhet 42.000 baht
- Summa: Hus 66.000 baht, Lägenhet 48.000 baht

* Driftskostnaderna varierar givetvis med husets storlek och användning. I kalkylen ovan är el och vatten beräknat för ca 3 månaders boende.

** I service avgiften ingår årlig leasingavgift, villa/hem försäkring, tillsyn av hus och tomt, pool, gemensamhetsområde och vakthållning. Vi hjälper även till när ni ska betala era löpande el och vattenräkningar.


För broschyr och aktuell prislista lämna namn och adress via vårt formulär, eller ladda ner prislistan här (PDF 7,16 Mb)
 

Utanför hustyp Nathalie - vakten tar en runda

I service avgiften ingår årlig leasingavgift, villa/hem försäkring, tillsyn av hus och tomt, pool, gemensamhetsområde och vakthållningNellie - vardagsrum

Aircondition och takfläktar AC ingår i vardagsrum.


Trädgårdsdjur på tomten var kul

I bakgrunden syns hustypen Nellie