Nong Noochs tropiska trädgård


Nong Noch Village är en liten exotisk by med en stor botanisk trädgård som ligger en kvart ifrån Sabai Village. Nong Noch har öppet dagligen mellan 8:00-15:00 och här man kan beskåda folkdans, kampsporter, tuppfäktning, djur, fåglar, fisk, fjärilar och växtsamlingar från hela världen. Anläggningen som är Sydostasien största och vackraste tar dagligen emot ca 2.000 besökare.

Trädgården öppnades för besökare 1980. En blandning av europeiska trädgårdshistoriska stilar och tropiska växter ger uttryck för thailändarnas gränslösa kärlek för det formklippta. Det ursprungliga syftet med trädgården var att bevara botanisk mångfald men även forskning och trädgårdsutbildningar bedrivs delvis finansierade av anläggningens turistintäkter.

Nong Nooch är otroligt välskött och minutiös klippt av 1,500 trädgårdsarbetare. Den franska trädgården, inramad av palmer och kullar som ligger utanför trädgården är baserad på den formella trädgården i Versailles. Här möts öst och väst i den mest fantastiska och sevärda delen av trädgårdens läckerheter.

Här blandas byggstilar från Laos, Myanmar, norra Thailand och Bali. Stora statyer med figurer från Thailändsk litteratur ser ut över den upphöjda gångstigen som kantas av gyllene flaggstänger, en symbol för ”goodwill”. Från en pagod på höjden kan man överblicka de underbara och färggranna geometriska formerna nere i dalen.